Доказателствата, събрани на този етап, за убийството на Алена Щерк, сочат, че извършителят е бившият й приятел - Виктор Спига. Тялото й е превозено с личния й автомобил, в него има следи от кръв. Колата е управлявана от Виктор, карана е от Перник до Радомир и обратно, като трупът е намерен, тъй като е засечена точка на забавяне между двата града. Това стана ясно на брифинг в прокуратурата с подробности за жестокото убийство.

Италия задържа бившия приятел на откритата мъртва IT специалистка

Италия задържа бившия приятел на откритата мъртва IT специалистка

При задържането му мъжът излъгал как е пристигнал

Зам.-градският прокурор Иво Илиев обяви, че убийството е извършено на 27 срещу 28 май вечерта (петък срещу събота). По думите му друго доказателство за разследващите е, че Виктор Спига е напуснал страната - с автомобил, взет под наем. България е изпратила нова европейска заповед за арест на Спига в Италия, документите са изрядни.

Обвиняемият има първо повдигнато обвинение за отвличане, а от днес - обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин. Към момента обвиняемият няма упълномощен защитник.

Откриха мъртва издирваната IT специалистка

Откриха мъртва издирваната IT специалистка

За потвърждение е нужен ДНК-анализ

Комисар Стойно Цветков от отдел "Разследвания" на СДВР поясни, че се предполага, че убийството на Щерк е извършено в гаража или в автомобила й. Иззети са доказателства с редица експертизи, като е открита мъжка и женска ДНК.

Версиите за убийството още се установяват - но има данни, че е имало изблици от ревност, пререкания, тя се е занимавала с танци.