Алкохол в тайник на лекотоварен автомобил, пътуващ от България за Гърция, задържаха митнически служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" на ГКПП Кулата. Това съобщава Агенция "Митници".

Задържаха 13 000 контрабандни етикети за дрехи на МП "Малко Търново"

Задържаха 13 000 контрабандни етикети за дрехи на МП "Малко Търново"

3852 броя от тях били с лого на известна световна марка

Превозното средство, управлявано от гръцки гражданин, е отклонено за митническа проверка, при която в пода на товарното помещение, е открит специално изработен тайник, широк метър и половина, замаскиран с тапициран капак. Вътре се превозвали 66 бутилки с високоградусов алкохол. Спиртните напитки са с общо количество от над 48 л. Сред иззетите бутилки са уиски, водка, джин, ром, облепен с български бандерол. По случая е съставен акт за установяване на акцизно нарушение.

Задържаха 40 чувала с незаконен тютюн в автомобил

Задържаха 40 чувала с незаконен тютюн в автомобил

Общото количество на тютюна е близо 400 кг

Припомняме, че при друг подобен случай, отново в района на ГКПП Кулата, в края на август митническите служители откриха 75 бутилки (53 литра) алкохол с български бандерол. Въпреки че алкохолът е с редовен български бандерол, количествата му надминават обема, разрешен за пренос за лична употреба, затова при преминаването им през границата пратките следва да бъдат обявени и придружени с акцизни документи.