Митничари задържаха 13 003 контрабандни етикети за дрехи, върху 3852 броя от тях е изписано лого на световна търговска марка, съобщиха от Агенция "Митници".

Контрабандните етикети са открити в багажа на румънски гражданин, пътуващ в автобус с турска регистрация.

Автобусът с пътници е пристигнал на МП "Малко Търново" от Турция и е пътувал през България за Румъния. Шофьорът и пътниците са обявили, че не внасят нищо за деклариране.

При извършената проверка, в багажа на един от пътниците са открити недекларирани 3852 броя текстилни етикети с надпис "ZARA kids" и 9150 броя етикети с надписи за състав на дрехи и инструкции, без обозначена върху тях марка.

Контрабандните общо над 13 хиляди етикета са иззети. Срещу румънеца е съставен акт.

Митничари на Малко Търново задържаха етикети с логото на Мондиала

Митничари на Малко Търново задържаха етикети с логото на Мондиала

14 300 етикети са с логото на ФИФА на Световното първенство по футбол в Русия

21 случая на недекларирани "маркови" стоки, нарушаващи права върху интелектуална собственост, са разкрити от митническите служители на Митнически пункт "Малко Търново" от началото на годината. Задържаните стоки са предимно дрехи, парфюми, обувки- имитации на световни брандове, в последния случай и етикети.

През лятото на миналата година, също на МП "Малко Търново" са открити контрабандно пренасяни 14 300 етикета за дрехи с логото на Световното първенство по футбол в Русия, при митническа проверка на лек автомобил със сръбска регистрация, управляван от сърбин.