Осъдиха ало-измамник на две години и половина условна присъда с пет години изпитателен срок.

48-годишният Р.Д. сключи споразумение с Районната прокуратура в Казанлък и беше осъден за това, че в периода от 26 октомври 2016 г. до 16 януари 2017 г. е съучаствал на неустановено лице в телефонни измами.

На 16 януари в Казанлък осъденият се свързал по домашен телефон с 77-годишна жена, като се представил за служител на МВР. Той поискал съдействие от жената за залавяне на телефонни измамници. Възрастната жена посетила офис на банка и поискала да изтегли спестяванията си от 3500 лева. По-късно през деня, по подаден срещу измамника сигнал, той бил заловен под жилищния блок на жената, ръкомахайки и твърдейки, че е служител на реда.

По-късно се оказва, че Р.Д. е участвал и в други измами по позната схема "съдействие на полицай". Неговата роля била да взема парите от жертвите и да ги пренася до място, посочено от друг измамник, за когото осъденият и полицията нямат информация.

Мошеникът веднага си признал вината и споделил за предишните си деяния. На 4 януари той извършил измама по същата схема и взел 1 200 лева от 83-годишна жена. На 26 октомври минната година Р.Д. измамил 86-годишна жена за сума в размер на 3 000 лева. На 24 ноември 2016 г. той взел 2 750 лева от друга 83-годишна жена.

Измамникът се признал за виновен и възстановил причинените от престъплението вреди в размер на 6 950 лева.