83-годишна свищовлийка е станала жертва на телефонна измама след заплаха за побой. Това съобщават от Областната дирекция на МВР-Велико Търново.

Жената разказала на полицаите, че на домашния й телефон позвънил непознат, който я заплашил, че ако не даде наличните си пари, ще бъде пребита. Дал й указания къде да ги остави.

Пенсионерката изпълнила разпорежданията на непознатия. Веднага след това й позвънил мъж, който се представил за полицай Пламен Петров. Той й казал, че за да бъдат заловени измамниците, трябва да остави още пари на същото място.

Бабата и този път изпълнила указанията и оставила общо около 3000 лв. под камък до жилището си.

Потърсила съдействие от полицията по-късно, след като узнала, че е била измамена.

Жертва на телефонни измамници е станала и 86-годишна хасковлийка. Тя била измамена по схемата за провеждане на полицейска акция за задържане на "ало"-измамници.

На домашния телефон на жената позвънил мъж, който се представил за служител на МВР. Той успял да убеди жената да съдейства за залавянето на измамниците.

Пенсионерката дала адреса и личните си данни и в следобедните часове изтеглила спестяванията си от 10 000 лв. от местната банка. Мнимият полицай разговарял с нея по телефона през цялото време.

В крайна сметка старицата хвърлила през терасата на блока си на непознат плик с 10 900 лева. Разбрала, че е измамена след разговор с близките си.