Пет лица са задържани за купуване на гласове в Несебър. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов. Те вече се конвоират в София. Събрани са доказателства за престъпления срещу изборните права.

Главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че арестите в Несебър няма да окажат влияние на изборния процес. Изборите щели да се проведат спрямо разпоредбите на Изборния кодекс.

Не се прави нищо необичайно, подчерта обвинител номер едно. Кметът на Несебър все пак ще участва в кметската надпревара. Купуването на гласове е престъпление, отсече обвинител номер едно.

Повдигнаха обвинения на задържаните за купуване на гласове в Несебър

Повдигнаха обвинения на задържаните за купуване на гласове в Несебър

В момента петимата пътуват с конвой към София

Припомняме, па-рано днес стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения за купуване на гласове на петимата задържани кандидати за местната власт в Несебър, след като вчера ЦИК даде разрешение за това спрямо Николай Димитров, независим кандидат за кмет на община Несебър, кандидатите за общински съветници в Несебър Петър Тодоров, Георги Георгиев от БСП, както и Константин Лефтеров и Атанас Япаджиев от листата на "Движение 21", като Япаджиев е регистриран като кандидат за кмет на Свети Влас.

Младен Маринов: Има и несериозни сигнали за купуване на гласове

Младен Маринов: Има и несериозни сигнали за купуване на гласове

Конвоират в София арестуваните в Несебър