Арестуваха за 72 часа мъж, участвал в бой в село Долно Сахране, община Павел баня. Инцидентът е станал на 9 юни 2018 г. Сигналът за бой между двама мъже в село Долно Сахране, е получен в МВР-Казанлък, съобщиха от МВР.

Очаква се Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за постоянен арест.

Двама мъже - на 24 г. и на 25 години пиели алкохол на пейка, когато към тях се приближил 54-годишен мъж, също бил употребил алкохол. Възникнал скандал, който прераснал в бой. 24-годишният мъж нападнал приближилия се 54-годишен мъж, като го съборил на земята и започнал да му нанася удари в ръце и крака. Вследствие на множеството удари, 54-годишният мъж изпаднал в безпомощно състояние.

На място е изпратен екип на спешна медицинска помощ, които транспортирали пострадалия до МБАЛ - Стара Загора. Пострадалият е починал по пътя в линейката. Младият мъж, пребил починалия, е имал 2,70 промила алкохол в кръвта.

Образувано е досъдебно производство, по което е привлечен обвиняемият.

Назначени са и се извършват множество експертизи - съдебно-медицинска на пострадалия, психолого - психиатрична експертиза, разпитани са свидетели. За това престъпление обвиняемият може да получи затвор от 10 до 20 години.