След полицейска операция на са задържани 5-ма телефонни измамници. При специализираната полицейска операция са хванати - П. Н. на 35 г., Н. Николов на 40 г. и П. Х. на 34 г. За тях има данни, че фактически са извършили престъплението. Заловени са и други двама мъже - С. Николов на 47 г., чиято функция в групата била да контролира куриерите, а другият хванат Г. Георгиев на 49 г.е действал като куриер.

Ареста на мъжете е станал непосредствено след като на 9 ноември са измамили по телефона възрастна жена от село Владо Тричков.

П. Н., Н. Николов, П. Х. и С. Николов са заловени край село Джулюница, до Горна Оряховица, а Георгиев - в столицата. Той е хванат в крачка докато взимал 2700 лева, оставени от жертвата до кош за боклук.

При разследването в жилището и автомобила на Георгиев са открити доказателства, сочещи че той е отговорен и за телефонна измама от октомври в София за над 116 000 лева.

Софийска районна прокуратура обвини трима от хванатите измамници. Н.Николов, С.Николов и Г.Георгиев са с обвинителни актове за извършена телефонна измама на възрастна жена на територията на София.

Тримата са я заблудили, че й се обажда "генерал Георгиев" от полицията във връзка с провеждана полицейска акция по залавяне на телефонни измамници и е необходимо да даде сумата от 2700лв., която да остави в района на УМБАЛСМ "Пирогов".

Към момента тримата са задържани за 72 часа, а в неделя се очаква прокуратурата да поиска задържането им за постоянно в ареста.