Засилено полицейско присъствие има в столичния квартал "Симеоново", съобщи БГНЕС. 

Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели при главния прокурор и прокурори от Специализирана прокуратура са влезли в къща в квартал "Симеоново", където е задържан бивш служител на МВР, приближен до укриващия се в Дубай Васил Божков.

 Софийският административен съд отмени отнемането на лиценза на "Еврофутбол"

Софийският административен съд отмени отнемането на лиценза на "Еврофутбол"

Божков от Дубай публикува решението на съда

Атакуван е и офис на охранителна фирма на ул."Черковна" 38. По неофициална информация акцията има връзка с проследяването и заснемането на един от наблюдаващите прокурори по разследванията срещу Божков, срещу когото има общо 18 повдигнати обвинения.

По информация на БНТ задържаният е Славчо Марков, бивш служител на МВР, а през последните години един от тримата най-приближени до обвинения Васил Божков. Има подозрения, че именно той е организирал проследяването и заснемането на прокурора Ангел Кънев.

Припомняме, че преди седмица бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков пусна в социалните мрежи снимка на зам.-шефът на Спецпрокуратурата как излиза от сградата на НАП.

Малко по-късно от Спецпрокуратурата съобщиха, че се извършва разследване за събиране на доказателства във връзка с текущото разследване за извършени криминални престъпления от обвиняемия Васил Божков. 

Полицията и прокуратурата претърсват адреси на в София и Сандански, в т.ч. в офисите на търговско дружество, свързано с Божков. 

В тази връзка главният прокурор Иван Гешев заяви, че застава зад всеки честен магистрат, подложен на атаки. 

Гешев застава зад всеки честен магистрат, подложен на атаки

Гешев застава зад всеки честен магистрат, подложен на атаки

Главният прокурор е категоричен, че държавното обвинение защитава безкомпромисно обществения интерес