"Административният съд в София отмени отнемането на лиценза на "Еврофутбол". Решението бе публикувано в социалните мрежи от избягалия в Дубай бизнесмен Васил Божков, срещу когото има 18 обвинения. Божков има акционерен дял във фирмата.

Магистратите са осъдили Държавната комисия по хазарта (ДХК) да заплати на фирмата сумата от 50 лв. разноски по делото. Решението на съда подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

През март от Държавната комисия по хазарт (ДКХ) отнеха за три месеца лицензите на компанията. Решението беше на основание на текст от Закона за хазарта, който предвижда подобна мярка при просрочени публични задължения на дадено дружество в голям размер.

В съдебното решение пише, че затварянето на "Еврофутбол" е причинило вреди на всички служители, партньори и клиенти.

"Оспореното решение е издадено при съществени нарушения на административно производствените правила и в противоречие с материалния закон", пишат магистратите.

Арестуваха бившо ченге, приятел на Божков
Обновена

Арестуваха бившо ченге, приятел на Божков

Спецакция се провежда в столичния квартал "Симеоново"

Актове за установяване на публично държавно вземане (АУПДВ), които не са влезли в сила, не могат да бъдат основание за временно отнемане на лиценз за организиране на хазартни игри. Държавната комисия по хазарта няма правомощия да поиска от жалбоподателя обезпечение на публичните му задължения преди същото да бъде установено.

С решението си съдът показа, че отнемането на лиценза на "Еврофутбол" е напълно незаконосъобразен акт и за пореден път изобличи методите за държавен грабеж, коментира Божков. Бизнесменът, който избяга в Дубай и срещу когото има 18 обвинения заявява, че отговорност за отнемането на лиценза носят Владислав Иванов Горанов и пряко подчинените му ДКХ и Националната агенция по приходите."

"Хунтата съсипа българска компания на четвърт век. Хиляди служители и партньори на "Еврофутбол" останаха без работа и доходи", написа бизнесменът в социалната мрежа Фейсбук.

Снимка 486507

Източник: ФБ

Снимка 486506

Източник: ФБ

Снимка 486505

Източник: ФБ

Снимка 486491

Източник: ФБ