Четирима мъже от Габрово са арестувани заради измама с поземлени имоти, съобщават от пресцентъра на МВР.

Разследването по случая започнало на 10 август, когато бил подаден сигнал, че 61-годишен самотноживеещ и болен мъж от Алфатар от два дни е в неизвестност. В рамките на 24 часа криминалистите успели да разплетат историята около изчезването на мъжа.

На 8 август, когато излязъл да пазарува, мъжът бил застигнат от лек автомобил с двама мъже. Те го приканили да се качи при тях и започнали да го разпитват дали притежава земи. Като получили утвърдителен отговор, отпътували с него за Габрово.

На следващия ден към групата се присъединили още двама и цялата група отпътувала за Силистра. Там измамниците успели да издадат на името на един от тях нотариално заверено пълномощно, с което осъществили сделка по покупко-продажба на всички поземлени имоти на алфатареца.

От продажбата получили 21 500 лева, след като незабавно отпътували с жертвата в посока Русе.

Именно тогава се намесили силистренските полицаи, които успели да идентифицират хората от групата и да локализират автомобила, с който се придвижвали. Били арестувани четирима габровци – на 55 години, на 24, на 36 и на 41 години.

От полицията допълват, че при проверка е установено, че всички са с многобройни криминални прояви. Някои от тях дори имали и осъдителни присъди за предишни престъпления.