ГДБОП и полицаи в Сливен задържаха четиричленната група на територията на Сливен на 23 септември, съобщиха от МВР.

Действията са проведени под ръководството на Специализираната прокуратура. По първоначални данни четиримата мъже - Р.А., Р.А., С.И. и А.Г., са организирали производството на марихуана в стопанска постройка във вилната зона край града.

Спецпрокуратурата обвинява осем, произвеждали дрога в Сливенско

Спецпрокуратурата обвинява осем, произвеждали дрога в Сливенско

Иззет е пистолет със заличени номера

Престъпната им дейност е започнала през юли 2016 г., информират от полицията.

Междувременно те са се занимавали и с разпространение на различни други видове наркотици в града и региона. В рамките на операцията по задържане и документиране на престъпната им дейност е извършено претърсване в използваното от тях специално оборудвано за целта помещение, в което са открити над 200 стръка канабис с най-високо качество.

Тайната "оранжерия" е била професионално оборудвана с изкуствено осветление, капково напояване, система за проветряване.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура е повдигнала обвинения на четиримата участници в групата е им е наложила задържане до 72 часа.

На 26 септември 2017 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.