В Специализираната прокуратура повдигнаха обвинения на осем участници в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици в Сливенско, съобщиха от МВР.

Те са задържани при специализирана операция, реализирана от служители на ГДБОП на 19 септември т.г. При претърсванията е намерен и иззет и пистолет със заличени номера, поясниха от МВР.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари т.г. Всеки от участниците е имал конкретни функции в дейността й.

В хода на извършените процесуално-следствени действия в помещения, автомобили и у самите участници са намерени и иззети различни по вид наркотици, както и прекурсори и вещества, предназначени за производство на амфетамини и други наркотици.

Очаква се експертиза, която да установи какви точно са намерените химикали (и за производството на какви наркотични вещества са предназначени. 

На 22 септември 2017 г. Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража" на петима от групата. На един от участниците е наложена мярка "домашен арест", а на останалите двама - "парична гаранция".