Служителка на българското посолство в Никозия се намира в ареста на полицията и в момента се провежда разпит по подозрение в опит за отвличане на дете.
Това съобщава БТА, позовавайки се на кипърското издание ИнСайпръс.

Според кипърската медия българката е била арестувана в детска ясла в Никозия. Жената събудила подозрение у възпитателките, тъй като е пристигнала да вземе детето сутринта. Възпитателките сигнализирали полицията, след като установили, че майката не е давала позволение на някой друг да взима детето й.

От МВнР заявиха за News.bg, че на този етап проверяват случая и са във връзка с посланика ни в Кипър. От Външно не могат засега да потвърдят, че става въпрос за арест.

Скоро след това кипърски полицаи пристигнали в детската ясла и отвели заподозряната.

Според информацията на БНР задържаната в полицията е българският консул в Кипър Виолета Ралева. Тя заема поста от един месец , като преди пристигането си в Кипър е работила в НАП. От както заема поста има редица оплаквания за забавяния и нередности в работата й.
Майката на детето е Виолета Несторова и работи като технически сътрудник в посолство на България в Кипър.

По-късно от МВнР съобщиха, че министърът на външните работи Даниел Митов е разпоредил да се предприеме незабавно отзоваване на лицето и прибирането му в България. От министерството обаче не посочват името и точната длъжност на служителя на консулството.

Предприемат се всички необходими мерки за изясняване на случая, след което ще бъдат сезирани съответните компетентни институции, уверяват още от МВнР.