Полицаи от Стара Загора и Велико Търново арестуваха участници в схема за телефонни измами, съобщиха от МВР. И тази акция е реализирана под наблюдението на прокуратурата.

Двама мъже са арестувани към 21:30 ч. на 3 август, в стая на хотел в гр. Велико Търново са задържани двама мъже - на 29 и на 54 години, от София. Иззети са четири мобилни телефона, 6800 лв. и голямо количество златни накити.

Според първоначалните данни парите и златните накити са получени при извършена същия ден телефонна измама в Сливен. Двамата мъже са съпричастни и към идентична престъпна схема, осъществена на 06 юли 2020 г. в Казанлък, за която в полицията е образувано и се води досъдебно производство, както и към други телефонни измами на територията на страната. Мъжете са били в ролята на куриери, получавали са и са транспортирали инкриминирани парични суми и накити до Република Румъния.

След първоначалния арест за до 24 часа, задържането на 54-годишният мъж е удължено до 72 часа, а 29-годишният мъж е с парична гаранция. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава под надзора на прокуратурата.