Арестуваха двама разследващи полицаи от Гранична полиция в момент на взимане на подкуп от гражданин за водено срещу него разследване, съобщи Нова телевизия.

В акцията са участвали полицаи от "Вътрешна сигурност" и спецпрокурори.

Един от разследващите работи в МВР от 20 години. Разследването продължава както в служебни помещения на МВР, така и в жилищата на арестуваните.

Колега на единия арестуван полицай казал, че той често пъти злоупотребява с имена на магистрати, като от тяхно име иска пари от разследвани лица.

Полицаи доставяли с патрулка дрога в София
Обновена

Полицаи доставяли с патрулка дрога в София

Двама са арестувани в група от осем души общо

Припомняме, това не е първият случай на арестувани полицаи.

На 12 февруари бяха арестувани двама висши полицаи в София при операция на прокуратурата и отдел "Вътрешна сигурност" на МВР. Задържан е заместник-началникът на трето РПУ, както и а началник на група Джебчийски кражби.

На 23 януари 2019 г. арестуваха петима полицаи при проверка в 4-то районно в София по обвинение, че са изнудвали търговци, които работят в района в столичния квартал "Лозенец". Сред тях е и началникът на сектор "Икономическа полиция".

На 7 февруари 2018 г. бе сменено цялото ръководство на столичното 4-то РПУ. Началникът на Районното Теменужка Капчина бе преназначена на нова длъжност в Главна дирекция "Национална полиция".