Арестуваха двама мъже във варненското село Кичево за разпространение на марихуана, съобщиха от МВР.

Полицаите от Варна разбиха нарко оранжерия в село Кичево. Иззети са значителен брой растения в ранен стадий на развитие, апаратура за отглеждане и 382,9 гр. суха тревиста маса, установена като марихуана. Стопанинът на дома - 48-годишният Любомир К. (по данни на прокуратурата) е предал и 227 бр. назаконно притежавани боеприпаси.

В горичка край селото са открити два леки автомобила и молдовски гражданин (38 г.). Според прокуратурата името му е Виталий Ч. В района са намерени и иззети пет чувала, съдържащи общо 14 138,75 гр марихуана, уточниха и от МВР, и от прокуратурата.

Със случая се е заела Окръжната прокуратура във Варна. Образувано е досъдебно производство. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа и по-късно са им повдигнати обвинения. Очаква се по-късно днес, 16 юли, да бъде внесено в съда и искане за мярка за неотклонение.

От прокуратурата разкриха, че лабораторията е откриха в сътрудничество между полицията, сектор Борба с организираната престъпност (БОП) и прокуратурата.

Осъдиха земеделец, отгледал марихуана за близо 300 хил. лв.

Осъдиха земеделец, отгледал марихуана за близо 300 хил. лв.

Решил покрай селско-стопанска дейност да събере и 48 килограма коноп

При друга специализирана операция, провела се на територията на III РУ на МВР - Варна, са задържани 110 гр марихуана. По време на тази акция срещу Г.З. (26 г.) от Варна е образцувано бързо полицейско производство. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура - Варна.