По време на операция в София срещу организирана група за данъчни престъпления е задържан финансистът на братята Маргини.

Акцията, проведена от Върховна касационна и градската прокуратури, както и от антимафиотите от ДПОТП, е била в рамките на водено досъдебно производство. 

Градският прокурор Николай Кокинов потвърди, че то има връзка с образуваното вчера от градската прокуратура досъдебно производство за пране на пари.

Кокинов обаче уточни, че днешната операция не е свързанас мащабната спецакция в сряда срещу автокъщи и офиси в Дупница, Перник и София.

До момента са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и за данъчни престъпленияна две лица, съобщават от пресцентъра на МВР.

Задържани са 41-годишният Иван Иванов криминално проявен, от София и Милена Василева на 54 г. Приближеният до братя Маргини Х.Х. "Халвата", е призован на разпит.

На Иванов е наложена мярка "задържане под стража" за 72 часа.

При извършеното днес претърсване от офиса на Иван Иванов е иззета парична сума в размер над 120 000 лева, съобщава БТА.

Според източник от прокуратурата, запознат с разследването, финансистът Иван Иванов е бил човекът, който е поддържал връзка с вече уволнения и подсъдимбивш заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов.

Прокуратурата и ДПОТП са работили повече от година по разкриването, документирането и пресичането на престъпната дейност на организираната група.

Воденото разследване не е било осуетено, въпреки изтичането на информацияза разработката през месец ноември миналата година, което доведе до широко огласените сътресения във висшето ръководство на МВР.

Припомняме, на 8 ноемри миналата година антимафиотите проведоха спецоперация в бизнес сградата нa „Бул инс" на бул. "Джеймс Баучер" 87 в София и в още 20 града в страната, където се намират офиси на фирми, свързани с братята Маргини.
Полицаите иззеха огромен обем документация, свързана дс дейността на Маргините, като прокуратурата търси следи за пране на пари.