На автомагистрала "Тракия" в понеделник вечерта - 26 август, е арестуван Будимир Куйович, който би трябвало да излежава присъда, съобщи Нова телевизия.

Черногорецът e хванат с фалшива шофьорска книжка, докато излежва 16-годишна присъда за наркотрафик. Наркобосът карал с фалшива книжка, издадена уж в Португалия. Той е настанен в открито общежитие в Казичене. В понеделник е бил в отпуск.

Заловен е при рутинна проверка на КАТ в кола с пловдивска регистрация. По информация на телевизията в колата били приятелката на наркобоса, майка му и още един спътник.

Според районния прокурор на София Радослав Димов за това престъпление се предвижда затвор до 8 години.

"Спрямо Куйович не е взета мярка за неотклонение, тъй като изтърпява наказание лишаване от свобода. В периода на извършване на престъплението той е бил в отпуск. След задържането му отново е приведен в затвора за доизтърпяване на наказанието", заяви Радослав Димов.

Куйович е примерен затворник, твърдят от управата на общежитието в Казичене. Той е поискал предсрочно освождаване през 2018 г., но е получил отказ от съда. Сега ще получи допълнително наказание заради шофирането с фалшива книжка.

Преди повече от 10 години заради черногореца имаше оставки на полицейски шефове. По време на съдебния процес срещу Куйович, обвиняемият успя да обвини тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него.

Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев на 13 април 2008 г. Заедно с него си тръгнаха главният секретар на ведомството Илия Илиев и антимафиот номер едно по това време ген. Валентин Петров.

Преди да бъде осъден, соченият за човека на Сретен Йосич у нас имаше 10-годишна забрана за влизане в страната ни. Куйович обаче я нарушава 14 пъти. Докато развиваше криминална дейност в България, той успя да се ожени и да се сдобие с дете.