Арестуваха мъж, който през нощта в обрал магазин в "Студентски град".

Около 2.30 часа през нощта задържаният Никола Асенов прониква в търговски обект в "Студентски град" - магазин за алкохол и тютюневи изделия. За да проникне в магазина, мъжът е използвал техническо средство. След като проникнал в обекта, крадецът задигнал намиращите се в магазина пари и си тръгнал.

Действията на Асенов обаче били забелязани от намиращ се в близост свидетел, който уведомил за това собственика на магазина, а той от своя страна сигнализирал на телефон 112.

Непосредствено след кражбата, Асенов е бил задържан от служители на столичната полиция. По случая е образувано бързо производство. Според обвинението спрямо крадеца той може да получи наказание затвор за срок от 3 до 15 години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, както и с оглед обстоятелството, че престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, наблюдаващият прокурор е постановил Асенов да бъде задържан за срок до 72 часа.

Предвидено е на 6 януари крадецът да бъде придвижен до сградата на Софийския районен съд, когато ще се разгледа искане за постоянното му задържане.