Полицаи в Бургас задържаха мъж, който биел хората с просрочени бързи кредити.

Установено е, че около 10.30 вчера, 28 юни, 26-годишният Д. П. от Козлодуй отправял закани и заплахи спрямо 38-годишен жител на Бургас, който взел на заем от фирма за бързи кредити сумата от 300 лв., но не погасил изцяло задълженията си. Действието се развивало в центъра на областния град.

Малко по-късно, около 13 часа, задържания отишъл в дома на друг длъжник. Пред врата на жертвата Д. П. се представил за служител на фирма за бързи кредити, като приканил пострадалия да погаси задължението си.

40-годишният пострадал отворил врата, след което задържаният му нанесъл побой. По време на физическата саморазправа пострадал и 17-годишният син на длъжника.

Потърпевшите имат сериозни рани по телата. Те са получили медицинско освидетелстване. Деянието било извършено и пред свидетели - очевидци, които предстои да бъдат разпитани. По случая е извършено и разпознаване.

Изяснено, че мъжът се е предвижвал с лек автомобил със софийска регистрация. Автомобилът бил служебен, собственост на частна колекторска фирма от София.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Срещу него са образувани две досъдебни производства. Работата по случая продължава.