ГДБОП задържа още двама служители даи в сградата на Държавната автомобилна инспекция - София (ДАИ).

Задържаните служители на ДАИ вече са 13. Те са предимно служители, които провеждат изпитите на курсистите. Съмненията за новите два ареста отново са по подозрения за участие в корупционни схеми и в продажба на шофьорски книжки.

Стана ясно и че разследването в ДАИ е започнало преди време по депозиран сигнал за корупционна схема, съобщи БНР. Това е първата подобна акция в Държавната автомобилна инспекция.

Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че акцията в ДАИ е била подготвяна в продължение на половин година. Московски добави и че е възможно да се осъществят кадрови промени в агенцията.

Арести в ДАИ заради корупция

Арести в ДАИ заради корупция

Спецакция на ГДБОП...

Припомняме, вчера ГДБОП проведе спецакция в ДАИ. В хода на акцията бяха задържани 11 служители на агенцията, а сградата на ДАИ-София беше запечатана. Бяха иззети компютри и документация.

Към момента не е ясно колко от задържаните 13 служели на ДАИ ще останат в ареста и срещу колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения.

Към момента няма и информация директорът на Автомобилната администрация да е бил задържан.

7 обвинения срещу бившия шеф на ДАИ с "пещерата на Аладин"

7 обвинения срещу бившия шеф на ДАИ с "пещерата на Аладин"

Спецсъдът е внесъл обвинителен акт срещу 8 души

Припомняме и че в края на месец март 2016 година бяха задържани най-малко 14 души по подозрения за корупция при специализираната акция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура в ДАИ. Между задържаните беше и бившият шеф на ДАИ Цветелин Цветанов. Той беше посочен за ръководител на организирана престъпна група, която освен че е търгувала книжки, е събирала и такса "спокойствие" от превозвачески фирми.

В края на месец март 2017 г. срещу бившият ръководител на ДАИ Цветанов бяха повдигнати 7 обвинения. Обвиненията срещу него бяха за два подкупа, взети още когато е бил началник на Областния отдел "Автомобилна администрация" в Плевен. Тогава случаят доби известност като "Пещерата на Аладин".

Спецпрокурори и агенти на ДАНС арестуваха 14 души за корупция
Обновена

Спецпрокурори и агенти на ДАНС арестуваха 14 души за корупция

Това обяви говорителката на главния прокурор

Заради спецакцията на ГДБОП в ДАИ в следващите няколко дни шофьорски изпити по кормуване няма да се провеждат. Възможно е изпитите да се проведат през уикенда и да бъдат пренасочени към провинцията