Арестуваха пиян шофьор на линейка в Пловдив, съобщиха от МВР. Това е станало след като към 14.10 часа вчера катаджии се отзовали на катастрофа с леки материални щети.

Специализираният автомобил, управляван от 63-годишен мъж, ударил отзад джип "Дачия", който правил ляв завой. Шофьорът на джипа е 34-годишен.

След тестване с дрегер апаратът отчел наличие на над 1,2 промила в кръвта на по-възрастния. Шофьорът на линейката е арестуван за едно денонощие, образувано е и бързо производство.

Малко по-късно от Районна прокуратура-Пловдив обясниха, че е привлечен като обвиняем по бързо производство 63-годишният А.Б. Според обвинението, шофьорът бил с 1,5 промила алкохол.

При пътното произшествие са причинени маловажни материални щети. Водачът на линейката е дал кръвна проба, като след получаване на резултатите от нея ще се прецени дали да бъде предаден на съд или наказан по административен ред.

От полицията информират, че при друг случаи са арестували 43-годишен жител на Първомай, който бил хванат да шофира с над 2 промила алкохол.