Във вторник късно вечерта - около 23.50 ч. на бургаско кръстовище полицаи забелязали лек автомобил «Мазда 6», с бургаска регистрация, който се движел срещу тях криволичейки. Колата, изпълнявала странна траектория спряла рязко пред патрулката, съобщиха от МВР-Бургас.

Водачът на автомобила ухаел на алкохол. Установено е, че той е криминално проявения Д.Х., 26-годишен от Бургас, който се държал неадекватно. Поискано е съдействие от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас.

Докато дойде новият екип, Д.Х. не изпълнил отравеното му полицейско разпореждане да стои в автомобила, излязъл от купето и насочвайки се към единия полицай, се опитал да го удари. Докато му поставят белезници, задържаният шофьор се присегнал към задна лява част на кръста си.

При светкавичната реакция на полицаите, те открили там мачете, а от джоба на бургазлията - нож с 15 см острие.

Д.Х. отказал да бъде тествен с дрегер за употреба на алкохол, като продължил да се държи арогантно и агресивно. Задържан е в Първо Районно управление – Бургас за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Малко след това - около 50 минути след полунощ в сряда, на 13 април в друг бургаски квартал - ж.к. «Меден Рудник», полицаи спрели за проверка лек автомобил «Мерцедес 124 – 250 Д», с бургаска регистрация.

Той бил управляван от 27-годишния Р.С. от Бургас. При тестване с drug test 5000 апаратът отчел положителна проба за употреба на амфетамини и метаамфетамини. Р.С. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.