Арестуван е единият разследван за жестокото убийство на клошар, извършено преди 10 дни във Варна, съобщиха от Апелативния съд във Варна.

Първоначалният арест на Валери Михайлов бе потвърден от състав на Апелативния съд във Варна. Михайлов е разследван заедно с още едно лице за жестокото убийство на клошар, извършено преди 10 дни във Варна.

Оставиха двама бездомници в ареста заради убийство

Оставиха двама бездомници в ареста заради убийство

Единият е рецидивист

Втората съдебна инстанция потвърди основанията на Варненския окръжен съд, с които миналата седмица му е била определена най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража".

Тялото на 63-годишния И.К. беше открито на 20 януари 2017 г. в наводнено подземие на изоставен строеж в района на железопътната гара във Варна. Жертвата, както и двамата мъже, разследвани за убийството водели скитнически живот.

Закопчаха двама за жестокото убийство на варненски скитник

Закопчаха двама за жестокото убийство на варненски скитник

Убили са го по особено мъчителен начин

И този съд намира, че събраните по делото доказателства, обясненията на очевидец, признанията на второто лице, привлечен като обвиняем по досъдебното производство, както и следственият експеримент, обосновават предположението, че Михайлов е съпричастен към деянието. За умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост законът дава от 15 до 20 години "лишаване от свобода или доживотен затвор.

Освен на тежестта на престъплението и на строгостта на закона, съдът се позова и на реалната опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Михайлов е осъждан 9 пъти, а последната му присъда е ефективна. Излязъл от затвора през ноември 2014 година, Валери, който е родом от Русе, водил скитнически начин на живот. Последно се установил във Варна и заедно с други лица, в това число и с втория обвиняем обитавали незавършени сгради и строежи в морската столица. Именно в такава е станало и убийството на техния събрат по съдба.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Валери Михайлов, разследван заедно с още едно лице за жестокото убийство на клошар, извършено преди 10 дни във Варна е окончателно.