Арестуваха сина на кмета на Панагюрище, след като вчера помете с джипа си паркирани коли в центъра на града и се вряза във витрина на магазин.

21-годишният мъж днес е бил на разпит в полицията.

Припомняме, след инцидента той избяга от местопроизшествието. По-късно полицаите открили изоставения автомобил на пътя за близкото село Панагюрски колонии.

Младият мъж е заявил, че не се е укривал, а си е тръгнал, защото е бил в шок, съобщава bTV. Той твърди, че причината за инцидента е в гумата му, която е била лепена. По негови думи е взел завоя с не повече от 50 км/ч, отрича да е употребявал алкохол или наркотици.

В момента се извършват разпити на свидетели, иззет е автомобилът, назначена е техническа експертизи на видеоматериали, установени са и лицата, които са пътували в колата.

Районната прокуратура в Пазарджик разпореди да бъде извършена проверка за действията на полицейските служители във връзка с издирването на младежа.Дадени са указания да се снемат обяснения от служителите на МВР, посетили произшествието, включили се в издирването на извършителя и техните действия за установяване на местонахождението му. Проверката ще бъде извършена от отдел "Вътрешна сигурност" към МВР.

Досъдебното производство за пътното произшествие ще бъде взето под специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив. 

По-късно през деня на младия мъж беше повдигнато обвинение за това, че при управление на лек автомобил, марка "Субару", по непредпазливост е причинил значителни имуществени вреди на три автомобила, магазин и офис.

Спярмо него е взета мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 10 000 лева.

Джип се вряза във витрината на магазин в Панагюрище

Джип се вряза във витрината на магазин в Панагюрище

Преди това ударил и паркирани коли