Двама сводници бяха задържани от служители на сектор "Престъпления по пътищата" при СДВР.
В началото на юни на Околовръстния път на София пред екип на магистрална полиция млада жена заявила, че е принуждавана насилствено да проституира.

Близо месец по-късно, друга млада жена също заявява пред служители на магистрална полиция, че е принудена да проституира на Околовръстния път.
И двете жени са разпитани пред съдия и по случая е образувано досъдебно производство по описа на СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия, служителите на сектора установили и задържали 33-годишен мъж и 22-годишна жена, които под предлог намиране на работа прилъгвали млади жени от провинцията, предимно от ромски произход и впоследствие ги принуждавали да проституират.

Двамата сводници подсигурявали квартира и храна на жените, останали без средства, като в замяна ежедневно ги извеждали да "заработят" на пътя. На 4 юли на задържаните са повдигнати обвинения по чл.155 и 143 от НК, с наложена мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Ден по-късно състав на СРС променя мярката в "парична гаранция", съответно 1500 лева и 2000 лева.