Заподозреният в убийство бивш общински съветник от Силистра Сунай Ремзи е арестуван в Турция на 21 май. Ремзи е задържан за 40 дни, съобщиха от Окръжната прокуратура в Силистра, цитирани от БНТ.

В следващите 40 дни, докато Ремзи е в турския арест прокуратурата ще изготви документи с искане за екстрадирането му. Сунай Ремзи беше обявен за национално издирване, след като в неговото кафене "БГ-клуб" в Силистра, на 27 март бе намерен трупът на двайсет и пет годишния Марин Маринов, убит с огнестрелно оръжие.

Припомняме, на 27 март в офиса на кафе-бар "БГ-клуб" в центъра на Силистра с огнестрелна рана в областта на гърдите беше намерен трупът на обявен за общодържавно издирване 25-годишен мъж. Заподозрян за убийството е общинският съветник от квотата на ДПС и заместник-председател на областното ръководство Сунай Ремзи.

След убийството Ремзи изчезна. Мъж, представил се за заподозрения се обади три пъти в редакцията на БНТ, за да заяви, че е невинен и не е убил Марин Маринов. Той твърдеше, че се намира в Турция.