Внукът на Кирил Рашков - Агел Рашков, е задържан от полицията в Стара Загора заради фалшивата си диплома за основно образование, с която успял да си извади шофьорска книжка.

Документът му за правоуправление е иззет от пътна полиция, а срещу Рашков младши е образувано досъдебно производство.

Ангел Рашков е задържан, след като поискал от пътна полиция в Стара Загора да му върне шоьорската книжка, отнета му преди време в Пловдив заради шофиране в нетрезво състояние.

Рашков е оспорил в съда наказателното постановление на полицията в Пловдив, която го глобила с 1300 лв. и му взела шофьорските му права за 16 месеца, тъй като имал 1,2 промила алкохол в кръвта му.

Пловдивските магистрати обаче отменили наказанието му и Рашков се явил пред пътна полиция в Стара Загора, където е адресната му регистрация, за да поиска шофьорската си книжка обратно.

При проверка обаче контролните органи констатирали, че представената от него диплома за завършено основно образование, с която успял преди три години да си изкара книжка, е фалшива. Тя била издадена от училище в Раднево, в което 20-годишният внук на Кирил Рашков се оказало, че никога не е учил.

Рашков е задържан за едно денонощие и по случая е образувано досъдебно производство.