Бизнесменът Михаил Михов е починал от остра коронарна недостатъчност. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи след анализ на кръвта му дали той е приемал лекарства, алкохол или упойващи вещества.

Това обяви говорителят на Софийска окръжна прокуратура Нина Панчева по време на брифинг в прокуратурата. Експертизата ще трябва да установи и точния час на смъртта.

Панчева посочи, че няма задържани по досъдебното производство и няма по-обстойно разпитвани лица. Тя не пожела да коментира подробности около разследването, тъй като то тече едва от вчера.

Припомняме, вчера Михаил Михов бе намерен мъртъв в хотел в град Правец, а днес стана ясно, че Софийска окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 115 НК.

Заключението от извършената аутопсия, което е получено в прокуратурата гласи, че се отнася за бърза сърдечна смърт, настъпила вследствие на остра коронарна недостатъчност, предизвикана от кръвоизлив под атеросклеротичната плака. Специалисти обясниха, че при такава диагноза смъртта настъпва в рамките на 3 минути.
Това потвърждава първоначалната версия, че бизнесменът е починал от инфаркт.