Автобус и турски тир катастрофираха на Ришкия проход. 

Катастрофата е станала около 16.15 часа на около 10 км от карнобарското село Лозарево, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Автобусът е с пловдивска регистрация и него са пътували 16 футболисти от футболен клуб „Сокол”-Марково. Те са на възраст 14 – 16 години.

До катастрофата се стигнало, след като автобусът навлязъл в насрещното пътно платно и се блъснал челно в движещия се в посока Бургас тир. Причините за произшествието все още не са изяснени.

По първоначални данни на полицията при сблъсъка са пострадали четирима младежи и двама от четиримата възрастни, които пътували с футболистите в автобуса.

И на шестимата пострадали се правят прегледи.

Останалите пътници също били откарани в Бургас.

Шофьорите са тествани за алкохол, като дрегерът е отчел отрицателен резултат.

Заради катастрофа временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили при Ришкия проход. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Ограничението е въведено при 56-ти км по път II-73 Шумен – Карнобат.

От Пътната агенция предоставят информация за обходен маршрут за камионите. Те могат да минават през Айтоски или Котленски проход.

По информация на „24 часа” състезателите отивали на мач във Варна. Утре им предстоял мач от осмина финали с варненския отбор „Черно море”. Мачът трябвало да се играе на стадиона до Аспаруховия мост.

Двама пострадали са били приети в бургаската болница. Те са мъж и момче, които имат контузии на главите. Очаквало се в болницата да бъдат откарани още ранени.

Други две момчета са били приети в болница „Дева Мария”. От университетската болница съобщиха, че и двете момчета са 15-годишни. Общото им състояние било задоволително.

Единият младеж е с травма на главата и ще му бъде направен скенер. Вторият пък е получил травма на коляното. Рентгенова снимка ще установява дали има счупвания.

Момчетата са в съзнание и са адекватни, уточняват още лечебното заведение. След като приключат изследванията им, ще се прецени дали ще останат в болницата или ще бъдат пуснати за домашно лечение.