Емил Азов, задържан с негов приятел за убийството на бременната Петя Тодорова, съвсем се обърка виновен ли е или не.

На 4 март тялото на момичето беше немерено в шахта в столичния Западен парк. Изяснено беше, че Емил Азов и приятелят му Михаил Миков са я убили чрез множество удари с юмруци и летва. Азов пък скачал по корема и главата й. Мотивът на двамата приятели бил фактът, че Петя била бременна от Емил. Убийството било предварително планирано, след като ден по-рано - на 4 март, Емил разбрал от Петя, че ще става баща.

На заседанията през март Емил, плачейки като малко дете, призна, че е сгрешил. Миналата седмица той се опита със сълзи да умилостиви градските съдии да го пуснат на свобода. Тогава той ги уверяваше, че не е извършил това престъпление.

Ревът и хлипането в съдебна зала се превърнаха в запазена марка на обвиняемия Емил. И днес, пред Апелативния съд, той не спря да плаче почти през цялото заседание.

И все пак спря да стене за около 5 минути, в които се примоли на апелативните съдии за по-лека мярка за неотклонение. Дори склони на „домашен арест".

Азов се беше подготвил с предварително написано изявление, което с точност цитираше престъплението, за което е задържан. И малко след това дойде неяснотота - участвал ли е в убийството или не.

Моля ви за снизхождение, обърна се той към съдиите и продължи: Няма да извърша престъпление, не съм се укривал и за извършеното от мен престъпление, за което съм подведен под отговорност и което тепърва предстои да се изяснява.

Емил подчерта, че се е предал доброволно, без ничий натиск, изцяло е съдействал на разследващите и обеща, че няма да се укрива.

Много ще ви бъда благодарен, ако ми измените мярката, заяви той.

И този път съдиите не се трогнаха от сълзите му, нито от обещанията, които даде. Според тях има събрани достатъчно данни за съучастието на Емил в зверското деяние. Освен това с Михаил са го планирали предварително и са се подготвили.

В съдебна зала беше дошла и една ухажорка, която искаше да го прегърне. Адвокат Марин Марковски обаче й обясни, че колкото и да е влюбена в него, съдът не позволява да се демонстрира любов в съдебна зала.

Решението на съда за постоянния арест е окончателно и не може да бъде обжалвано.