Близо три месеца, след като бе наръган тежко в столично заведение Благой Димитров - Багата проведе първа кратка среща с медиите в реанимацията на Пирогов.

Решението за срещата е взето съвместно със самбиста и лекарите, за да няма спекулации за здравословното му състояние, съобщиха от болницата.

Багата се показа на десетина метра от журналистите и победоносно ги поздрави с жеста Victory. „За да не го дебнете със скрити камери - ето го жив", заявиха от лекарския екип, лекуващ самбиста.

Те разказаха как Багата се е смеел, докато са му чели написаното за него в пресата и интервютата, които уж е давал.

Доц.Стоян Миланов - началник на Централна реанимация в „Пирогов" уточни: „Благой Иванов се възстановя 85-ти ден след прекарания инцидент. Възстановяването предполагаме, че ще отнеме между 6 месеца и една година - пълното му физическо възстановяване. Прогнозираме изписване от болница „Пирогов" до една седмица. Ние направихме каквото можем. Всичко зависи вероятно от него".

По думите на доц. Миланов до момента Благой избягва да говори за инцидента.

Лекуващият го екип съобщи, че Багата е в съзнание от един месец, а от седмица говори, а вече и ходи. По време на престоя си в болницата, той е загубил една трета от килограмите си.
Тъй като 80 дни органите му не са функционирали сами, сега самбистът заучава на ново всичко като малко дете, споделиха още лекарите.

Те уточниха, че Багата ще има нарушения на паметта за периода, прекаран в болницата, но ще се оправи. Спортът му е помогнал да се възстанови, категорични бяха от „Пирогов".

Лекарите отказаха да отговорят дали в кръвта на Багата е имало кокаин. Те отклониха въпроса и изтъкнаха, че са се борили за живота му.

„Пирогов" ще даде голяма специална пресконференция, на която ще отговори на всички обвинения по повод публикации в медиите, че от болницата взимат пари, за да го лекуват и че го „убивали бавно".