25-годишен таксиметров шофьор беше задържан, а друг мъж се издирва, след като двамата взели с принуда 200 евро от млади немски любители на алкохолния туризъм в Слънчев бряг, съобщиха от МВР.

Около 4:30 часа на 23 май, двама 19-годишни германски граждани решили да се приберат с такси в хотела си в Слънчев бряг след стабилен запой в местна дискотека. В колата освен тях и шофьора, имало и още един мъж.

На слизане той задържал едното момче и поискал от другото да донесе сумата от 200 евро, за да бъде освободен приятелят му. Туристът изпълнил нареждането на „похитителя" и след плащане на сумата германците се прибрали в хотела.

Около 17:00 часа те вече били в състояние да се оплачат в районното управление в Несебър, където започнала работа по случая. Униформените издирили таксиметровия автомобил „Шевролет Калос" с бургаска регистрация и открили шофьора му - 25-годишният С.С. от Поморие. Той направил пълни самопризнания и предал част от "откупа".

Разследващите установили, че другият участник в „ареста" на немския турист е 29-годишният Х.М., от същия град. Той все още се издирва.