Медицинска маска за предпазване от вируси бе причина банков охранител да счупи ръката на онкоболен клиент, съобщи bTV. Инцидентът е станал пред банков клон в центъра на Сливен.

57-годишният мъж се опитал да влезе в банковия клон в Сливен. Той бил спрян заради медицинската маска, потърсил директора на банковия офис, но на излизане охранителят оценил погрешно ситуацията и действал светкавично.

Пострадалият е опериран по спешност, което е отложило животоспасяваща трансплантация. Той носи медицинска маска по препоръка на лекарите, за да се предпазва от вируси.

Синът на пострадалия мъж трябвало да транспортира баща си спешно до София. Бащата е опериран в "Пирогов", но това наложило отлагане на друга животоспасяваща операция за неопределен срок от време.

По случая е образувано досъдебно производство за седна телесна повреда. Ако това бъде доказано, охранителят може да получи до 6 години затвор. Бодигардът отказа коментар.

Пред родителите си охранителят заявил, че клиентът на банката го бутнал пръв и той не се чувства виновен.

Бодигардът спрял клиента, но човекът не изпълнил призива. "Бил с маска, с качулка, с очила и на ухото - с телефон и се бута да влиза. Казвал: "чакай де, свали маската и ще влезеш", преразказва бащата на охранителя предадения му разговор.

Клиентът заявил: "Не, тя не е твоя работа, и се сбутал и се сблъскал с него", твърди бащата на охранителя.

57-годишният пострадал отрича да е бутнал охраната на банката пръв.