Баретата няма да съди държавата, ако се окаже, че е надлежал присъдата от 6 години и половина, потвърдена от Върховния касационен съд.

Адвокатът му Мариана Тодорова заяви пред News.bg, че прокуратурата все още не е обявила изчисленията.

Припомняме, миналата седмица стана ясно, че реално Златомир Иванов - Баретата, няма да лежи в затвора, въпреки 6.5-годишната си присъда. Държавното обвинение трябва да изиска справки от следствените арести и местата за лишаване от свобода за всички осъдени. От тях трябва да се провери колко са излежаните дни и колко време от тях са били под домашен арест.

Златомир Иванов-Баретата се яви в Специализирания наказателен съд, където тече друго дело срещу него и още подсъдими. Днес текат пледоариите по делото.

Баретата отговаря за ръководене на организирана престъпна група и за противозаконно присвояване на чужда движима вещ в особено големи размери - лек автомобил „Мерцедес Е500" на стойност 27 900 лева.

Петима от членовете на групата - Ивайло Борисов, Златко Гочев, Стефан Грозданов, Петър Цветанов и Тодор Цветанов са обвинени за участие в групата.

Други четирима - Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Галин Лазаров и Добромир Добрев, освен за участие в престъпната група, имат обвинения и за притежание и разпространение на наркотици. Добрев е обвинен и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.