Пледоариите и присъдата по делото срещу Златомир Иванов - Златко Баретата и още 20 негови приближени се отлагат за 5, 6 и 7 февруари 2012 г. Днес подсъдимите дадоха обяснения по делото.

Златомир Иванов-Баретата заяви, че още от самото начало не е бил наясно с това, в което го обвиняват. „Аз не считам, че съм направил нещо, но ще поясня случки, които са свързани с делото", обяви Баретата.

Той разказа, че след 1997 година е решил да се движи сам и да създаде дружеството „ЛевИнс".

Знаех, че името ми се ползва с лоша слава. В спортното училище се запознах с Митко Малкия. Държа контакти с много хора и никога не съм се разграничавал от тях заради лошото им име", заяви още той.

Във връзка с конкретните лица по делото, аз познавам Антон Савов, обяви още Баретата. По думите му, Савов е бил служител във фирмата му. „Това, че познавам някой, не е престъпление," заяви той и добави: „Аз знам, че имам имидж на лошо момче и не се опитвам да го опровергая, но има един-двама души, които знаят наистина какъв съм."

Васил Колев призна, че е разпространявал наркотични вещества в центъра на София. „Това беше моят пост, с наркотици ме снабдяваха Габриел Жабата и Виктор Джуката. Отчитах се на Гого," каза Колев пред съда. Той е излежал присъда от 2005 година до 2007 година.

Подсъдимият каза, че не знае откъде са го зареждали с наркотици и кой е седял над тези, на които се е отчитал.

Други двама подсъдими - Георги Йорданов и Кирил Атанасов, заявиха, че не познават никого от обвиняемите и не са имали контакти с тях преди старта на делото.