Задържаха баща и син за крупната кражба на пътни знаци в Северната индустриална зона на Разград, съобщават от полицията.

Двамата са криминално проявени.

Липсата на пътните знаци е установена сутринта на 5 март при обход на пътя в участъка между завод "Амилум" и бившата база "Агро Гос". Изрязани и задигнати били 10 стоманени стълба с монтирани върху тях 18 пътни знака.

При разследването е установено, че двамата мъже използвали откраднатите тръби за да направят ограда в имота си в село Стражец, а след като случаят придоби широк обществен отзвук, започнали скоростно да развалят оградата, за да укрият крадения материал. Въпреки че намирането им е било затруднено от снежната покривка в региона, криминалистите са успели да разкрият извършителите за по-малко от 24 часа.

59-годишният баща има 13 криминалистични регистрации за кражби и хулиганства, а 34-годишният му син е с 5 прояви за кражби, телесни повреди и отвличане. В момента той е в изпитателен срок на постановена присъда за последното си криминално деяние.

Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми за кражбата, с която са нанесени щети на държавата за близо 5 000 лв.

Откраднаха 20 пътни знака от ремонтирана отсечка от пътя Разград-Кубрат

Откраднаха 20 пътни знака от ремонтирана отсечка от пътя Разград-Кубрат

Щетите са за близо 5000 лв., уточняват от АПИ