Разследване за причиняване на средна телесна повреда се води под ръководството на Териториално отделение - Петрич към Районна прокуратура - Благоевград. 35-годишен мъж е привлечен като обвиняем по делото.

Към момента е установено, че е пострадало 14-годишно момче. То живеело с дядо си в махала в Петрич. Имало връзка с ученичка от 7-ми клас. Родителите на 13-годишното момиче били против отношенията им, съобщиха от държавното обвинение.

В събота младежът бил на събор в село Склаве. Там случайно срещнал момичето и семейството й. Таткото го предупредил да не се занимава с нея, тъй като е малолетна.

7 години затвор за мъж, пребил детето на приятелката си

7 години затвор за мъж, пребил детето на приятелката си

Ядосал се, че момчето се разплакало за баща си

Около 23 ч. същата вечер момчето минавало заедно със свои близки покрай дома на гаджето си. По това време баща й бил в двора. Спрели пред къщата, след което последвалиобиди и от двете страни. Таткото на момичето излязъл на улицата със семейството си, носейки метална тръба. Караницата прераснала в сбиване. Първоначално си налетяли майката на девойката и сестрата на младежа. Веднага се намесил и таткото на момичето, като ударил с металната тръба момчето по главата. От удара то паднало. Настанала паника. Пристигнали съседи, които успели да разтърват участващите в инцидента.

Младежът бил откаран в болница в Петрич от свои близки. Направени са му изследвания и е установено, че има полифрагментна фрактура на черепа. Впоследствие той е опериран в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" в столицата.

Бащата е бил задържан и отива на съд. По искане на Районна прокуратура-Благоевград му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването продължава.