Бащата сестрите Белнейски - Стоимен е намерен мъртъв в района на жп гарата в Пазарджик, съобщават местни медии, цитирайки говорителя на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Сигналът за намереното тяло е подаден от негов колега железничар вчера към 15:45 часа. Пристигналите на мястото екип на полицията и спешна помощ са констатирали смъртта на му.
По тялото на Стоимен Белнейски не е имало видими следи от насилие. Предполага се, че смъртта може да е причинена от инфаркт, но това предстои да се изясни със сигурност след аутопсия. Тялото на мъжа е откарано в Съдебна медицина, а разследващите уточняват дали 56-годишният Стоимен Белнейски е имал някакво сърдечно заболяване.

Семейство Белнейски стана печално известно, след като двете им дъщери - Христина и Росица бяха намерени мъртви през януари 2006 година в местността "Грамадите", в района на пътя между Пещера и Брацигово.

Делото за убийството им претърпя множество обрати. В крайна сметка осъден за деянието на доживотен затвор беше Лазар Колев.

Стоимен Белнейски ще бъде погребан утре в 13,00 часа в пазарджишкото село Главиница до гроба на дъщерите си, допълва "24 часа". Това ще е отделен парцел до гроба на момичетата, който Стоимен и Фани Белнейски запазили за себе си след смъртта на децата си, съобщи за изданието кметът на село Главиница Емануил Христов.

Той се е заел и с цялата организация и финансиране на погребението на Стоимен Белнейски, тъй като съпругата му Фани няма нужните средства за това.

"Договорил съм се с траурната агенция да платим погребението разсрочено и аз лично съм поел ангажимент за това. Ще разговарям и с кмета на община Пазарджик Тодор Попов за финансова подкрепа. Фани Белнейска няма защо да се притеснява, ще погребем Стоимен достойно", заяви Емануил Христов.