Бащата от Севлиево, обвинен в убийството на 2-годишното си дете, е бил лекуван в психиатрична болница и пуснат за домашно лечение дни преди трагедията, съобщават от полицията.

На брифинг на органите на реда стана ясно, че сигналът за трагедията е бил подаден в 12.30 часа вчера от съсед. Пристигналият на мястото патрул открил детето в безпомощно състояние, а в съседната стая бащата бил в неадекватно състояние, с прорезни рани на китките и глезените.

Пристигналият малко след това екип на Спешна помощ е констатирал смъртта на детето, което било с прорезна рана на шията.

В момента 41-годишният баща е настанен в психиатричната болница в Севлиево и все още е в неадекватно състояние.

Баща намушка смъртоносно 2-годишното си дете

Баща намушка смъртоносно 2-годишното си дете

Трагедията се разигра в Севлиево

Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство на малолетно лице. Мъжът няма криминални регистрации. Досега е работил като портиер. Не са били подавани и сигнали за домашно насилие. Той има жена и още едно по-голямо дете. С тях в момента работи психолог.

От полицията в Габрово обясниха, че мъжът е имал психически срив на 17 януари, за което е била извикана спешна помощ. Обвиняемият е бил откаран в психиатрията в Севлиево, където е престоял до 22 януари, след което е бил на домашно лечение.

Работата по случая продължава с експертизи по съществените доказателства и със събиране на информация от роднини и близки.