Бенчо Бенчев е настанен в болница след прилошаване, той е и с напреднал стадий на Паркинсон и 95% инвалидност, коментира пред НоваТВ бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

По-рано на извънредно заседание, БСП в Бургас изключи Бенчев от групата в Общинския съвет. Аргументите са, че работата на Бенчев се оценява положително, но създалата се ситуация не представлява политиката и интересите на БСП в органите на местния парламент, съобщава БНТ.

"Станахме жертва на изключителната доброта, която носи в себе си моят много добър приятел господин Бенчо Бенчев. И след вечерята, на която бяхме с г-н Бенчев, аз вместо да го оставя да се прибира с такси до хотела си, понеже ми е много добър приятел, го взех с моята кола, за да го оставя до неговия хотел. Когато пристигнахме пред хотела вечерта, видяхме, че беше арестуван от турските власти въпросният български гражданин, който се е търсил чрез Интерпол. Това е най-общо цялата ситуация", обясни Несрин Узун ситуацията с хотела в Истанбул.

Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите

Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите

Помагал на Желязков с превоз до Истанбул, не знаел, че се издирва

Според Несрин Узун двамата с Бенчев не са били задържани от турските власти, но са им оказали пълно съдействие.

Междувременно специализираният наказателен съд - СНС остави в ареста шестия задържан от групата на Очите 42-годишния Калоян Колев от Ямбол, съобщава БНР.

Пред съда Колев коментира, че напуска България на 29 юли със самолет до Испания и на 2 август разбира за спецакцията и че е издирван.

На заседанието е съобщено и че за Колев има данни за участие в миналогодишен палеж на ресторант в Слънчев бряг.

Кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти

Кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти

Видеото е заснето на ГКПП "Капитан Андреево"