emaxpress
Лекарите от отделението по Кардиохирургия на МБАЛ „Токуда Болница София" ще консултират безплатно пациенти на 8 юли 2010 година от 11,00 до 15,00 часа.

Записването започва от днес на телефон 02/403 4000.

Прегледите са насочени към хора с установени болести на сърцето като сърдечна недостатъчност, клапни пороци, исхемична болест на сърцето и др. Те ще бъдат консултирани на база налична медицинска документация и обективно състояние.

Непознаването на възможностите на съвременната сърдечна хирургия кара пациентите с доказани сърдечни заболявания да отлагат във времето операцията, от която се нуждаят", алармира д-р Димитър Николов - началник на отделението по Кардиохирургия на МБАЛ „Токуда Болница София".

Според статистиката в България сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за преждевременната смърт или загуба на работоспособност.

Най-често срещаните сърдечни заболявания, които подлежат на хирургично лечение са исхемичната болест на сърцето и клапните пороци.

По думите на Николов колкото по-кратък е периодът от уточняване на заболяването до сърдечната операция, толкова по-добри са непосредствените и дългосрочни резултати от хирургията".