Безплатни очни прегледи за деца организира МБАЛ „Токуда Болница София".

Те ще бъдат извършени на 05.09.2009 г. (събота) от 08.00 до 14.00 часа след предварително записване на тел. 02/ 403 4000, съобщиха от здравното заведение.

Препоръчително е всяко дете да бъде прегледано от очен лекар преди началото на учебната година.

"Неустановените навреме проблеми със зрението могат да затруднят сериозно възприятията на детето и усвояването на учебния материал," казва д-р Веселин Даскалов - началник на отделението по Офтамология в МБАЛ „Токуда Болница София".

Той добавя, че според статистическите данни между 12 и 15% от българчетата страдат от далекогледство, 2-3% имат т.нар. "мързеливо око", а от 3 до 5% от децата у нас са със страбизъм (кривогледство).

Над 80% от откритите в ранна детска възраст очни заболявания са лечими, когато са открити в началния стадий на болестта и е проведено съвременно офталмологично лечение.

Безплатната консултация включва преглед от специалист, изследване на зрителната острота и очните дъна, както и препоръки за лечение, когато това се налага.

Няма да се изискват направления за преглед при специалист или други документи от пациентите.

Прегледите са част от профилактичната програма, която МБАЛ „Токуда Болница София" провежда във всички мединицински специалности.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на място или на тел: 02/ 403 4000.

Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София" е бул. Никола Вапцаров 51 Б.