Николай Павлов, бившият директор на "Булгаргаз", не е викан до този момент за разпит по разследването за пазарното поведение на държавната компания "Булгаргаз". В последните два дни на два пъти премиерът Кирил Петков, а вчера и вътрешният министър Бойко Рашков коментираха темата със заявката, че в съвсем близко време ще има и обвинения. Павлов в момента е под карантина стана ясно от думите му.

Той също заяви, че не се е чувал, нито е във връзка в момента с президента Румен Радев, който за първи път остро разкритикува правителството на Кирил Петков във вторник именно във връзка със смяната в "Булгаргаз" и прибързаното посещение в РСМ.

МВР погва едни големи риби от енергетиката

МВР погва едни големи риби от енергетиката

Разследване се води срещу членове на бившето ръководство на държавната "Булгаргаз", но и на КЕВР.

"Съсипва се една фантастична компания, тя е крепител на българската индустрия." В интервю за Нова телевизия Николай Павлов разкритикува своето отстраняване, в което съзира огромно преразпределение и налагане на интереси на големи частни играчи. По думите му 1 млрд. лв. ще отидат най-вероятно в частни джобове на посредници. "Следете какво ще се случи следващите месеци... Големите търговци ще се облагодетелстват - не мога да назова компании, но те имат огромни интереси", призова Павлов.

Той предупреди, че тази година предстои да изтече временното споразумение с азерите, а газовата връзка с Гърция няма да бъде изградена и тази година. Изтича и договора с "Газпром", посочи Николай Павлов. "Очевидно става въпрос за сериозни интереси", каза Павлов, но отказа да назове имена на фирми и компании, които ще се облагодетелстват.

На въпрос дали ще потвърди думите на руския посланик Митрофанова, която предупреди преди два дни, че в новите преговори ще има значение и позицията на България по напрежението НАТО-Русия-Украйна в момента, Павлов заяви, че в тежките преговори значение има всичко, включително и политиката, но "най-вече става въпрос за доверие".