Биячът на католически свещеници ще бъде транспортиран и прегледан до затворническата болница в Ловеч.

Горан Горанов, който е бивш охранител, има нужда от психиатрична помощ. Мнението е както на психолога на бургаския затвор, така и на адвокатът му Веселина Василева, която настоява и за изготвяне на медицинско свидетелство.

Горан Горанов има нужда в момента и обикновен преглед, тъй като вчера организира поредния екшън – този път в затвора. Той започна бой, като нападна и надзиратели, двама от тях са ранени.

Самият Горан Горанов има видими наранявания, но състоянието му не е тежко. В момента той е настанен в т.нар. „запечатка” - килия със специален режим.

Припомняме, Горан Горанов влезе в затвора, за да излежи шестмесечната си присъда за хулиганство. Това стана обаче само часове след като той нападна и понаби двама католически свещеници в Бургас, след като те му направили забележка да не къса цветята в двора на храма.

Настоящата присъда е също за „екзотична” негова постъпка от 2014 г. Тогава Горанов нахълтва в интернет – клуб, стреля с газов пистолет, след което набива няколко от клиентите.

През януари Горан бе осъден и от Районния съд в Бургас на 3 г. и 4 месеца затвор за въоръжен грабеж.

В продължение на седмици, бургазлията поставяше и кръстове с цветя, наподобявайки окултен ритуал, в различни места на града.