Обвинителният акт срещу биячите от Околовръстното вече е внесен в Софийския районен съд, съобщават от прокуратурата.

Той е срещу трима души за извършени хулигански прояви и нанасяне на телесни повреди.

Припомняме, че инцидентът стана на 24 февруари. Тогава четирима мъже удряха с палки и юмруци 30-годишен мъж и съпругата му на пътя. Повод за агресията им станало бипкане от страна на жертвата. Оказа се, че биячите са бодигардове на Ивайло Борисов – Ториното.

Александър Гечев е обвинен в две престъпления – нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и квалифицирано хулиганство. С удар с метална палка, той нанесъл на пострадалия средна телесна повреда – избиване на зъби, без които се затруднило дъвченето и говоренето. Побоят е извършен по хулигански подбуди в светлата част на денонощието. Освен това е демонстрирана безнаказаност и пренебрежение на установените правила, закрилящи добрите нрави в обществото, телесната неприкосновеност и достойнството на отделната личност, поясняват от държавното обвинение.

Гечев ще бъде подведен под наказателна отговорност и за това, че в съучастие като извършител с Георги Близнаков и Христо Христов извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Те са засекли лек автомобил и са принудили шофьорът да отбие и спре колата в локалното. След това започнали да му викат на висок глас. Когато шофьорът излязъл от колата, Александър Гечев слязъл на пътя и демонстрирал заплашително, че носи черен пистолет в кобур на кръста си. С метална палка нанесъл удари по младия мъж.

Другите двама участници в побоя – Георги Близнаков и Христо Христов, са обвинени за извършени хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост, поясняват от прокуратурата.

Предстои районният съд да насрочи делото.