Миналата седмица на ГКПП-Капитан Андреево, при съвместна акция на митнически служители от Митнически пункт Капитан Андреево, Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и служители от Регионалното звено "БОП" - Хасково и ОД на МВР-Хасково, под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково, са открити близо 20 кг хероин.

Хероин за над 1 млн. лв. задържаха на "Капитан Андреево"

Хероин за над 1 млн. лв. задържаха на "Капитан Андреево"

Задържани са двама чужденци

Наркотикът е намерен в естествени кухини във вратите на "Опел Зафира", с немска регистрация и управляван от немски гражданин. Мъжът пристига на граничния пункт вечерта на 19 август 2019 г., на влизане от Турция. При щателна проверка от митнически служители, в една от задните врати на автомобила и под кората на вратата на багажника, са открити общо 38 пакета, обвити с бежово тиксо.

Оказва се, че съдържат бежово прахообразно вещество, което при наркотест реагира на хероин. Седмица по - късно, на 24 август 2019 г., като съпричастен към трафика е задържан и турски гражданин. Общото количество на иззетото наркотично вещество е 19.820 кг.

Хванаха огромно количество наркотици в Габрово

Хванаха огромно количество наркотици в Габрово

Полицейски части от Пловдив и Габрово са задържали дрога за шестцифрени суми при съвместна акция

Хероинът се оценява на 1 288 300 лв.

И двамата, заловени с наркотици, са задържани в ареста. За престъпленията се предвиждат наказания - лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 лв. до 300 000 лв.