Близо 34 кг марихуана и над 400 конопени растения са открити при ударната спецакция срещу наркоразпространението в област Варна. В тази връзка за 72 часа са арестувани трима мъже.

В хода на операцията са извършени претърсване и изземване на множество адреси. В къща за гости, разположена в село Юнец, е установено помещение, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа. Намерени са и иззети 195 броя растения в различен стадий на растеж, както и тревиста маса от близо 5.4 кг. Иззети са също високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата и други предмети, използвани при отглеждането.

При претърсване на къща в местност "Прибой" е разкрита още една оранжерия за отглеждане на канабис. От нея са иззети 45 растения от рода на конопа и оборудване, както и над 22 кг тревиста маса.

В хода на операцията са извършени процесуални действия и в къща в град Бяла. В оборудвана оранжерия там са открити 164 растения коноп. Намерени са и иззети 6.2 кг тревиста маса.

В тази връзка 33-годишният Р.Й., 46-годишният А.А. и 56-годишният И.И. са обвинени за престъпления по чл. 354а, ал. 1 и чл. 354в, ал. 1 от НК на 23 март. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява те да бъдат задържани под стража, като предстои днес да бъдат внесени исканията за това.

Пет оранжерии за марихуана разби полицията във Варненско за ден

Пет оранжерии за марихуана разби полицията във Варненско за ден

Четири от наркооранжериите са открити в къщи за гости в село Юнец и в Бяла