Военен арсенал и наркотици са открити от полицаи в Тетевен. След получен сигнал тетевенски полицаи са претърсили къща в село Дивчовото, обитавана от мъж и жена и техния 27-годишен син, съобщиха от полицията Ловеч, предаде Дарик.

За 24 часа са задържани 47-годишна жена и 27-годишният й син. Образувани са досъдебни производства за притежание на незаконно огнестрелно оръжие и наркотични вещества.

В помещение в приземния етаж униформените открили ловна пушка - 21 калибър, карабина GW - 27 калибър, с поставен оптичен прицел, ловна пушка „Lider" - 12 калибър, с прикачена на нея нарезна цев и бързомер. Иззети са и 95 патрона - 22lr калибър.

В друго помещение към къщата полицаите открили два функциониращи изолатора, предназначени за отглеждане на култивирани растения в затворени помещения. Всеки от тях бил снабден с вентилатор, лампа, захранващ блок и часовник с таймер, който регулира притока на светлина и кислород.

Във вътрешността на всеки изолатор са открити саксии с канабис, а в стъклени буркани била намерена суха зелена тревиста маса с общо бруто тегло 370 грама. Наркотичното вещество и цялото оборудване на помещението е иззето по съответния ред.